På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

DANS DANS – et delikat måltid med overraskende ingredienser

Hvor mange band har jeg hørt som i løpet av én låt er innom både mørke, film noir-aktige scener og sprettende bebop-linjer? Ikke enormt mange! «Dans Dans» fra Belgia evner å både overraske og fortrylle publikum i Blåsalen på Clarion Hotell Tyholmen denne fredagskvelden i juli.

Dans Dans, foto: Siri Knudsen
Foto: Siri Knudsen

Suggererende, slentrende rytmer som minner mye om «Floratone»-prosjektet til Frisell/ Chamberlain/Townsend/Martine, men med tidvis enda mer «twang» i gitartonene. Som om Hank B.Marvin plutselig skulle droppe Shadowbandet sitt og gi seg hen til jazz. Jeg blir dradd med inn i en dramatisk, herlig, ny musikalsk verden, mens jeg tar meg i at høyrefoten hele tiden tramper takten – det vil si, helt til den blir litt forvirret: Hmm, hva har skjedd nå? Jo, nå er bandet over i et heidundrende frijazz-segment hvor alt er lov, men hvor publikum likevel ikke faller av lasset. Det er bare å holde seg fast. Helt umerkelig glir musikken over i en helt ny groove. Høyrefoten er i full gang igjen.

Jeg skjønner at Dans Dans ikke er redde for å tøye og strekke sitt eget repertoar på scenen. Disse bemerkelsesverdige ingrediensene blandes sammen til et utrolig spennende musikalsk måltid av mesterkokkene Bert Dockx på gitar og kassetter(!), Fred Lyenn Jacques på bass og synth, og Steven Cassiers på trommer og perkusjon. Det kan nevnes at instrumentene deres kom bort på vei fra Belgia til Norge denne kvelden, men de dukket heldigvis opp en snau halvtime før konsertstart! Med alt utstyr vel i havn ble det kokkelert opp et svært smakfullt musikalsk måltid – ja, takk, «spiser» gjerne dette igjen!

Tekst: Trygve Knudsen
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: