På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Dans Dans (Belgia) og Krissy Matthews (UK)

Vi presenterer to artister utenom det vanlige: Belgiske DANS DANS er en opplevelse live – en suggerende blanding av jazz, blues og rock. KRISSY MATTHEWS imponerer og sjarmerer med sitt fenomenale gitarspill, utstråling og gnistrende sceneopptreden.

 

DANS DANS
Belgiske Dans Dans er det unike samarbeidet mellom Bert Dockx (frontfigur i Flying Horseman), Frederic Jacques (bassisten til Mark Lanegan og mannen som skjuler seg bak Lyenn-prosjektet) samt Steven Cassiers (instrumentalisten som bl.a. har samarbeidet med Mez Mona og DAAU)
Siden debuten i 2012 har Dans Dans trollbundet publikum over hele Europa med en musikalsk miks som kan være vanskelig å båssette. Instrumentalt, atmosfærisk, hypnotisk, delikat og bittelitt rart er adjektiver som ofte blir øremerket trioens lydunivers og som har gjort dem til en av de mest spennende bandene Belgia har å by på for tiden. Bandet er aktuell med et nytt album – Sand – som er et tidsdokument av trioens improviserte tilnærming i studio der artister som Nick Drake, Ennio Morricone, Ornette Coleman, David Bowie, Robert Wyatt osv har vært tydelige inspirasjonskilder.
....
Trioen består av gitaristen Bert Dockx, bassisten Fred Lyenn Jacques og trommeslageren Steven Cassiers, og de betegnes som et band som beveger seg fra garasjerock, via psykedelisk blues og estatisk noir til rock’n'roll og jazz. Av og til kan de minne om ting som f.eks. gitaristen Bill Frisell holder på med, eller har holdt på med de senere årene. «Sand» inneholder ni låter som godt kan spilles på en hippere café uten at noen av gjestene setter latten eller cappuccinoen i vrangen. Hele veien går det stille og rolig for seg, men på en spennende og interessant måte.
Vi gleder oss til møtet med Dans Dans på Clarion Hotell Tyholmen fredag 28.juli!
....
KRISSY MATTHEWS
Engelsk-norske Krissy Matthews er en av Englands aller mest spennende unge gitarister. 24 år gammel har han spilt over 1000 konserter, med sitt band og sammen med stjerner som Toto, Joe Bonamassa, Gregg Allman, John Mayall og Jeff Healey.
...
Ung mann, gammel musikk: Krissy spiller blues i Chicagotradisjonen, men også tuftet på arven etter Jimi Hendrix, med bred gitarføring, og fete akkordsoloer. Musikken vitner allikevel om at det er en ung mann som skaper musikken, en ung mann født på 90-tallet. Inniblant er det spor av røffere musikk, nesten litt punkete rock.
Gitarspillet er utrolig imponerende, men han er ikke bare teknisk dyktig, det er spilt med følelse, lytteren aner en ung bluesmusikers sjel. Dette er genuint og fullt av feeling, og verdt en festivalopplevelse på Canal Street. Han bergtok oss tilbake i 2010 og senest i fjor, og vi gleder oss stort til gjensyn på Pollenkonserten lørdag 29. juli og seinere på jam session! Han er en attraksjon!
....
Krissy Matthews - Guitar / Vocals, Max Maxwell – Drums, Sam Weston - Bass / Vocals, Colin Henney - KeyboardsMeld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: