På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Darling West - mykt, varmt og sjelfullt

Regnskurene som kom på torsdag ettermiddag gjorde hovedscenen på Sam Eydes plass til en våt og kald arena for publikum, men da Darling West kom på, gjorde Mari Sandvær Krekens stemningsfulle vokal, akkompagnert av resten av bandets nydelige harmonier, til at det ble varmt igjen.

Darling West, foto: Mona Hauglid
Foto: Mona Hauglid

Bandets utvalg av sanger ga publikum en opplevelse av «rett i hjerterota»-musikk, og med låta «Vinyl and a heartache» fortalte Mari Kreken i en åpen og spøkefull tone mot tilhørerne at den handler om et rent brudd, om nå slikt kan oppnås. I teksten forteller bandet om sårheten man kan oppleve når man blir forlatt. Låtene deres har en skikkelig god-country følelse over seg, og som et velkomment pust fra fjellkjeden Appalachene dypt inni staten Kentucky, USA, er vi også innom oldtime-musikken, nærmere bestemt retning bluegrass.

Gruppa bruker mange forskjellige instrumenter som: gitarer, både akustiske og elektriske, banjo, munnspill, bass, trommer, tangenter, pedal steel for å nevne noen. Sistnevnte instrument ble spilt av Kjetil Steensnæs, og kan ikke beskrives som annet enn ubeskrivelig vakkert, klangen fra hans pedal steel ga frysninger fra topp til bunn.

Ved å spille på så mange forskjellige instrumenter viser Darling West en musikalsk mangfoldighet av dimensjoner. På toppen av dette ligger stemmen til Mari Kreken, en vokal som innehar en helt særegen sårhet og ømhet, kombinert med glitrende tekster som får en til å søke trøst i musikken deres.

Darling West, foto: Niklas Mørkland
Foto: Niklas Mørkland

Samspillet mellom bandmedlemmene er unikt, og når Tor Egil Kreken og Kjetil Steensnæs’ vokaler også gjør seg gjeldende og bidrar til en vakker, varm harmoni, er det tydelig at dette bandets vei er banet for all fremtid.

Tekst: Camilla H.

Se flere bilder fra konserten på Canal Street sin flickr.
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: