På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Fantastisk Festivalfredag! (FFF)

Fredag 28. juli kan bli en av Canal Streets virkelig legendariske dager: BarneStreets Beachparty i Arendal gjestehavn, Bokbad & Rock med Karl Ove Knausgård på Bankgården, belgiske Dans Dans på hotellet, og Åge Aleksandersen, Solveig Andersen & Earth Wind & Fire på Sam Eydes plass. For en dag!

ÅGE ALEKSANDERSEN & SAMBANDET
Selveste Åge til Canal Street! Litt av en begivenhet. I 2016 leverte han til gull: Han la først et fullsatt Royal Albert Hall og så Norge for sine føtter. Fra turnestart i London 17. juni og de neste konsertene
i Kirkenes, Hammerfest, Vinstra og Kvål (som følger teksten i Ågesangen «Det e langt igjen til Royal Albert Hall» fra 1975), spilte han for fullsatte hus både der og resten av landet.

 

Åges management uttaler at Åge opplever en enorm oppmerksomhet, og aldri har vært mer etterspurt enn nå i forkant av turneen 2017. Tilbakemeldingene fra publikum og arrangører sier at bandet heller aldri har vært bedre enn det er pr. i dag. Så vi har grunn til å glede oss til fredag 28. juli.
For det er Norges ukronede rockekonge som kommer til festivalen – den første som ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame i 2011 (sammen med bl.a a-ha og Jokke & Valentinerne), og en av de som har solgt mest i norsk musikkhistorie. Hans ”Lys og varme” fra 1984 er som en norsk nasjonalskatt og ville vel være en klar kandidat til en evt. norsk kulturkanon anno 2017.
......
SOLVEIG ANDERSEN - Arendals Joss Stone
fra Arendal, er først ut på fredag 28.juli kl. 1700. Hun entrer scenen med sitt eminente band.
I sitt førtiende år har Solveig Andersen endelig nådd et av de viktigste målene sine. Hun debuterte i februar med sitt første album: "Satisfied with sensible shoes". Til overveldende kritikker og en totalt utsolgt lanseringskonsert i Arendal kulturhus. Med egne tekster og musikk. Solveig har en stor stemme og enormt med innlevelse og feeling. Hun beveger seg fritt og utvungent i et soul og R’n B – landskap, og i en pop/rock - innpakning som sitter som støpt. I tillegg er dette stort sett utrolig funky, så vi kan love party og go’stemning så det holder.  Det er lett å få assosiasjoner til andre store kvinnelige artister i denne sjangeren, noen av de har jo også gjestet Canal Street. Særlig tenker vi kanskje på Joss Stone, som tok festivalen med storm. Vi gleder oss til å oppleve Solveig i full utfoldelse!
........
Al McKays EARTH WIND & FIRE Experience
Disco, funk, RnB, jazz, soul, latin...Så groovy, funky og party du kan få det en fredags kveld. Bandet som iflg Rolling Store Magazine "changed the sound of black pop music".
I storhetstiden fra 1973 - 1983 strødde bandet ut et utall store hits på platemarkedet, de fleste skreddersydd for dansegolvet: Shining star, Sing a Song, Getaway, Let's Groove, That's the Way of the World, Saturday Nite, - og kanskje de to største av alle - Boogie Wonderland og September. De hadde også en stor hit i 1978 med Beatles-låta Got to get you into my Life.
Det helt spesielle soundet med falsett sang, blåserekke og utrolig tight rytmeseksjon under ledelse av Al McKays gitar satte standarden for en ny generasjon funky musikk utover på 80-tallet.
Bandet har ellers påvirket og inspirert et utalls musikere og band, både innen jazz, rock, disco og hip hop. Ulike musikere og artister som Jay -Z, Beyonce, Frank Zappa, Pharell, Prince, Quincy Jones og Miles Davies har oppgitt å ha blitt påvirket og inspirert av bandet. Miles Davies har kalt det sitt "all time favourite band" - og sa: "They have everything (horns, electric guitar, singers and more) in one band"
.........

BOKBAD & ROCK m/ KARL OVE KNAUSGÅRD
Bokbad & konsert, Poesi & rock - Fredag 28. juli i Bankgården 19 – 24:
Forfatterne Karl Ove Knausgård, Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez i samtale med kulturredaktør Karen Kristine Blågestad.
Konsert med rockebanda ”Vankel” og ”Frode Grytten Beat Band”
Karl Ove Knausgård er en av Norges aller mest kjente forfattere internasjonalt - faktisk er han en litterær superstjerne. Fra Arendal og Tromøya
Karl Ove Knausgård har mottatt Gyldendalprisen 2011 for sitt forfatterskap. I 2013 ble Knausgård longlistet til Independent Foreign Fiction Prize for Min kamp. Første bok i Storbritannia og til Believer Book Award i USA for samme roman. I 2014 ble Knausgård shortlistet til Independent Foreign Fiction Prize i Storbritannia og til Best Translated Book Awards i USA for romanen Min kamp. Andre bok. Han ble også shortlisted til IMPAC Dublin Literary Award i Storbritannia for Min kamp. Første bok. Han ble også langlistet til IMPAC Dublin Literary Award for Min kamp. Andre bok. I 2015 ble Karl Ove Knausgård tildelt den anerkjente tyske avisen Die Welts litteraturpris for hele sitt forfatterskap.
Han mottok også den italienske Malaparte-prisen 2015 og Wall Street Journal's 2015 Innovator Award for Literature.
.........
BarneStreets Beachparty på Arendal Gjestehavn!
Familiefest & BADEPARTY i Arendal Gjestehavn (samarbeid med Arendal Havnevesen) Familieshow med badeender, baderinger, snorkler, dykkermasker, og alt av badestæsj. Her spiller det forrykende bandet NUTOPIA! Det må oppleves ! Sol, badestrand og stort basseng, vann, is og brus. Tanter og onkler. Husk badebukse, solkrem, solbriller, flytemadrass og sånn. Barnestreet stiller med utrolige aktiviteter for barna.
På Beachpartyet deltar også for anledningen Den Fantastiske Barnekunstfestivalen!

 

 Billettsalg til fredagen - festivalpass og dagspass fredag gjelder til alle konserter denne dagen. Det er også egne billetter de enkelte konsertene.

Selges i forsalg på 7 Eleven, Narvesen og www.ticketmaster.no - her

  
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: