På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Fy flate, Flaata!!

Det er ikke mange månedene siden Midnight Choir endelig gjenforentes etter 12 års pause. Mange hjerter har gledet seg over dette. iTromsø sin anmelder Egon Holstad ga terningkast 6 for konserten deres på Buktafestivalen for bare en knapp uke siden. Det gjorde ikke akkurat forventningene mindre høye blant de tilstedeværende på kveldens konsert. Aldri før har det vært så mange publikummere på plass så tidlig på hovedscenen under Canal Street.

Midnight Choir, foto: Mona Hauglid
Foto: Mona Hauglid

Midnight Choir sin aller første arendalskonsert noensinne er endelig i gang og Paal Flaata har umiddelbart publikum i sin hule hånd. Det er kjærlighet fra første lytt, og det er en lovende start på et forhåpentligvis langt forhold mellom Midnight Choir og Canal Street.

Paal Flaata sin stemme er finslepen og rå samtidig . Den er full av nyanser og har et særpreg som setter spor i deg uansett om du vil eller ei. Stilen til Flaata er elegant og nonchalant, stemmen er vakker, sår og mektig. At han har «et helt barskap foran seg» legger åpenbart heller ingen demper på stemningen, for hverken han eller publikum.

Midnight Choir, foto: Niklas Mørkland
Foto: Niklas Mørkland

Al DeLoner er staselig antrukket som bandets høvding på scenen med en fantastisk flott fjærpryd, et blikkfang som suger til seg publikums oppmerksomhet. Det danser mykt i fjæra når vinden fanger de, og er en merkelig men flott supplering til fengslende toner.

Gutta i bandet yter sitt beste kontinuerlig gjennom hele konserten. Det er proft, det er intenst, det er av ypperste kvalitet. Vi er privilegert som får oppleve dette! Interaksjonen og samspillet mellom bandmedlemmene er upåklagelig, bortimot perfeksjonert. De utfyller og er trygge på hverandre, og de utstråler en scenetrivsel utenom det vanlige. De virker oppriktig glade og ydmyke over å få lov til å spille for oss her i kveld.

Når Flaata tenner en sigg og kaster jakka, er det ingen tvil om hva som kommer. De første tonene til «Amsterdam Stranded» setter publikum i en slags melankolsk transe. Flaata formidler smerten med en troverdighet av de sjeldne, det er dypt og intens. Sårheten og innlevelsen er genuint bevegende når tonene griper ubønnhørlig fatt i meg og alle de andre som er her i kveld. Det er en slags ukontrollert kontroll over det, eller omvendt. Det er deprimerende, trist og hjerteskjærende sårt, og det føles så ekte i måten han formidler det på. Er han egentlig en utrolig god skuespiller, eller har han bare en spektakulær formidlingsevne og innlevelse som er ytterst få forunt? Det er vanskelig å si, kanskje litt av begge. Uansett så treffer det som en pil i hjertet, det føltes så sårt og ekte.

Midnight Choir, foto: Niklas Mørkland
Foto: Niklas Mørkland

Midnight Choir gjør noe ubeskrivelig med en. Her i kveld rører de både trofaste fans og nye beundrere denne julikvelden i Arendal. Det er praktisk talt umulig å ikke bli bergtatt av stemmen til Paal Flaata i solnedgang.

Avslutningsvis sier jeg som min bestemor ville ha sagt; FOR en gjeng med kjekke, unge og sjarmerende gutter!

Midnight Choir, foto: Mona Hauglid
Foto: Mona Hauglid

Tusen takk, Paal Flaata, Al DeLoner, Ron Olsen, Gøran Grini, Glenn Vidar Solheim og Frederik Mustad for en helt fantastisk opplevelse! Arendal lengter allerede etter et nytt besøk fra dere <3

Tekst: Kristina Daland

Se flere bilder fra konserten på Canal Street sin flickrkonto!
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: