På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Franje - festival i festivalen

Festival Franje er veldig glad for å få være en del av Canal Street som en festival-i-festivalen for 7. året på rad! I år som tidligere år er det mye spennende scenekunst på programmet, og med over 30 kunstnere fra fire kontinenter finner du oss på nesten hvert gatehjørne.

Det blir alt fra dans på lekeplassen på Torvet til nysirkus på biblioteket, teater for de yngste, dans og japansk stemmeprakt i Trefoldighetskirken. Og du vil selvfølgelig kunne skimte mannen i den oransje dressen, på hans daglige turer i sentrum. Noen forestillinger i år er gratis, mens andre er ferdige verk som allerede har hatt premiere, og det er derfor satt en liten billettavgift på disse. Men frykt ikke! – har du ukespass til Canal Street kommer du gratis inn på alle forestillinger.

Vi begynner uken med en workshop for scenekunstnere. I god Franjeånd fokuserer kunstner Claire de Wangen på hvordan man skaper scenekunst i det offentlige rom, så om du følger med onsdag og torsdag, kan det være du ser noe litt annerledes i bybildet disse dagene.

Programmet begynner tidlig alle dager. Tar du turen til Torvet kan familien få med seg The Playground, en gratis forestilling der barna får komme litt ekstra tett på utøverne, og kanskje oppdage noe nytt med lekeplassen? Litt senere kan du oppleve nysirkus og dans inne på biblioteket, i soloforestillingen Sleepless. Om du heller ønsker å se teater på Kanalplassen, kan du oppleve nederlandske De Wolven – Ulvene – med en forestilling laget spesielt for Arendal.

Velger du deg en ettermiddagsforestilling, kan du alle dager se en internasjonal sammensetning av dansekunstnere fra Zimbabwe, Sverige og Luxemburg inne på Kilden, som alle har høstet gode kritikker internasjonalt.

El Gran Enano shower på Kanalplassen
El Gran Enano shower på Kanalplassen

På Poppes plass og Teaterplassen vil du under hele festivalen kunne finne noe for enhver smak. Der vil det tidvis sitte et eventyrorakel som gir deg eventyrlig veiledning, og du kan få med deg pop-up art show og visuell kunst av Arendals Idea82 Design.

Fredagen kan du oppleve Trefoldighetskirken på en ny måte, med danseforestillingen Størst av alt og den japanske sangeren Mocca som kommer tilbake til Arendal, denne gangen med en eksepsjonell butohdanser. Ønsker du deg i tillegg workshop med Mocca i stemmebruk, har du muligheten fredag kl. 10–13. Workshopen koster kr. 270,- og er åpen for alle.

Lørdag er det afrikansk eventyr, dans og slampoesi for de aller minste med forestillingen “Papegøyen som ikke likte løgner” av norske Didá produksjoner – vel verdt å få med seg!

De Spullenmannen (foto: Thomas Wang)
De Spullenmannen (foto: Thomas Wang)

Franje ville ikke vært Franje uten nederlandske De Spullenmannen, som i tillegg til å vise vitenskapsteateret On Things Going Round, vil gi deg en litt annerledes musikalsk opplevelse utenfor Kilden. Dick Cools returnerer også til Arendal med en spenstig gateperformance. Og ser du Prince Bernhard Fan Club komme kjørende med sin oransje vimpel, kan du plutselig bli anerkjent som en med blått blod. Men merk deg: mannen snakker kun nederlandsk, så det kan lønne seg å bare nikke og smile.

(foto: Birgit Fostervold)

For detaljert program og mer informasjon om forestillingene, se www.facebook.com/franjearendal.

Velkommen!

Franje Arendal er støttet av: Fond For Utøvende Kunstnere, Arendal Kommune, Aust-Agder Fylkeskommune, Canal Street Arendal og Bølgen Dansestudio.
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: