På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Gateparaden blåser i gang Canal Street!

Onsdag formiddag durte gateparaden i gang. De gikk tradisjonen tro rundt i Arendal sentrum og skapte et voldsomt liv. Turister som er i Arendal for første gang stod med store øyne og det var ingen tvil, Canal Street er i gang i Arendal!

Åpninga av Canal Street er større enn 17. mai for mange her i byen. Paraden hadde en god stopp i Tollbodgata ved fontenen, deretter gikk de ned mot Pollen og videre ned Langbrygga og tilbake gjennom Pollen til Poppes plass, med flere stopp underveis.

Street Parade onsdag 2017, foto: Mona Hauglid
Foto: Mona Hauglid

En strålende opplagt Dag Jonssen lagde som vanlig liv og musikk ved å dirigere og kommandere de oppmøtte musikerne. Publikum og gjester på de ulike utestedene langs ruta slapp heller ikke unna og sang villig med på kjente låter som «When you're smiling», «When the saints go marching in» og mange andre klassikere. Paraden avslutta med låta «Bourbon Street» på Poppes plass med Tor Flaa på vokal.

Street Parade onsdag 2017, foto: Mona Hauglid
Foto: Mona Hauglid

Musikerne som er med i Street Parade er i alle aldre og kommer fra hele Sørlandet. De møter opp hvert år og det blir stadig flere av dem. De hiver seg med der de kan melodien og det er derfor en fordel at mange av de samme låtene går igjen år etter år. Det er nok ikke alltid like samstemt i starten, men de samler seg fort. Det slår aldri feil og stemninga er til å ta og føle på. Når været i tillegg viser seg fra sin beste side kan ikke åpninga være mer perfekt.

Dag Jonssen, foto: Niklas Mørkland
Foto: Niklas Mørkland

Dag Jonssen har holdt på i 20 år i år og ingenting tyder på at han har tenkt å gi seg enda. Dette er hans dag, og alle som har vært med i Canal Street en stund vet hvem han er.

Paraden setter stemninga for festivalen og viser at den er for alle uansett alder. Den viser også at alle kan bidra med noe for å skape den gode stemninga, om så med godt humør og festglede.

Se flere bilder på Canal Streets flickr.

Tekst: Bjørg Fossli
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: