På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Groovy og spenstig på jazzscenen på Tyholmen

For en herlig kveld! Decoy og ZENOS MODE trakk fullt hus på Clarion Hotel Tyholmen under Canal Streets første kveld. Og la det være sagt med en gang; det er imponerende å trekke fullt hus på en innescene en tidlig, solfylt kveld når sommer-Arendal er på sitt aller beste ute! Mange publikummere kom rett fra Merdø og konserten med Bjørn Eidsvåg - barbeint og med saltvannssveis.

Decoy, foto: Birgit Fostervold
Foto: Birgit Fostervold

Jazzentusiastene fra Arendal, som utgjør sekstetten Decoy, fikk æren av å starte konsertrekka på Clarion hotell Tyholmen. Bandet fikk i fjor beskjed fra Canal Streets festivalsjef at dersom de øvde inn og finpusset et tilstrekkelig repertoar, skulle de få egen scene under årets festival. Ryktene forteller at bandet har øvd jevnt og trutt i hele vinter, og at de i det siste har øvd med gardinene trukket for! All øving har betalt seg, og Decoy leverte en tight, fyldig og groovy konsert for et begeistret publikum, stødig ført av Bertelsens bass.

Bertelsen og Koren Pedersen i Decoy, foto: Birgit Fostervold
Foto: Birgit Fostervold

Vi fikk servert en velkomponert meny med låter av klassikere fra jazzens verden, som Pat Matheney, Keith Jarret og ikke minst Miles Davis. Låt nummer tre; "Arrah", komponert av Decoys egen Pål Koren Pedersen, passet ypperlig inn i denne menyen. Preben Karlsen briljerte på trombone på Jøklebas låt "Schopenhauer".

Preben Karlsen og Decoy, foto: Birgit Fostervold
Foto: Birgit Fostervold

Besetningen: Inger Haugan Aasland - keyboard, Oddvar Sæther - saksofon, Preben Karlsen - trombone, Pål Koren Pedersen - gitar, Bård Bertelsen - bass, Jørn Størkson - trommer.
Se flere bilder av Decoykonserten på vår flickrkonto.

...

Så var det ZENOS MODE sin tur. Åtte, energiske musikere, med base i Trondheim, spratt opp på scenen med ungdommelig pågangsmot og null respekt for ferdig kategorisert båsmusikk. ZENOS MODE har sitt navn fra den greske filosofen Zenos fra Elea, han med paradokset om Akilles og skilpadden, du vet...

Zenos Mode, foto: Birgit Fostervold
Foto: Birgit Fostervold

Det filosofiske utgangspunktet om paradokser passer spot on for ZENOS MODE sin musikk; tandert og melodiøst, og samtidig brutalt og heftig. En blåserekke på fire leverte et solid lydbilde preget av en herlig blanding av hiphop, rap og jazz. De store og filosofiske spørsmålene var sentrale i tekstene, fremført klart og tydelig av to på vokal.

Zenos Mode, foto: Birgit Fostervold
Foto: Birgit Fostervold

ZENOS MODE levert en mektig imponerende og solid konsert. Skulle tro de hadde spilt sammen i en mannsalder. Responsen fra publikum var der umiddelbart. De likte svært godt hva de fikk høre. Ingen tvil - dette er framtida i norsk jazz, altså. Måtte de stikke innom festivalen vår titt og ofte framover!

Se flere bilder av Zenos Mode på CS sin flickrkonto!

Begeistret hilsen fra Hanne
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: