På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Hedvig Mollestad Trio – en særdeles kraftfull opptreden

Superlativene hagler når man skal beskrive denne trioens musikalske talenter, og onsdag kveld rocket de scenen på Clarion Tyholmen Hotell. Stemningen blant publikum var dempet og avventende, helt til den mektige trioen viste hva de er gode for med kveldens repertoar. Kombinasjonen av jazz med tunge, harde rockerytmer er noe musikkverden trenger. Og denne trioen har kommet for å bli.

Hedvig Mollestad trio, foto: Birgit Fostervold

Hele publikum begynte sakte, men sikkert å digge tonene mer og mer, og hoder og føtter beveget seg i takt med tonene. Med disse artistene på scenen kunne man ikke la vær å bevege en eller flere deler av kroppen når musikken først satte i gang.

Med låta «In The Court Of The Trolls» hives man inn en deilig, rocka Peer Gynt-aktig verden, med dype hardrock-toner som får en til å ville headbange med en gang. Når slutten av sangen nærmer seg kjenner man at man smyger inn mot den dypeste delen av en hule og at vekslingen mellom gitar, bass og trommer glir over i hverandre som den flotteste, og mest voldsomme fjellbekk.

Hedvig Mollestad trio, foto: Birgit Fostervold

Det er Hedvig Mollestad fra Ålesund som fronter gruppa på gitar. Hun er utdannet jazzgitarist ved Norges Musikkhøgskole, og spiller i flere rock- og jazzband.

Bassisten Ellen Brekken viser sin musikalske mangfoldighet og styrke på kontrabass og bass. Brekken kommer fra Tynset og er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Som artist spiller hun bokstavelig talt på flere strenger, da hun mestrer både bass, kontrabass og tuba.

Hedvig Mollestad trio, foto: Birgit Fostervold

Mollestad sier i en artikkel i Deichmanns musikkblogg om trommisen Ivar Loe Bjørnstad at selv om han har gått jazzlinje på NMH har han: «en rocke-estetikk, han slår hardt og har en fin måte å forholde seg til musikk på, går veldig inn i det og er veldig åpen.» Denne kvelden tar Bjørnstad oss inn i et dypt, mørke man helst ikke vil ut av igjen. Det er spennende, rått, og man vil ha mer, og mer.

Hedvig Mollestad trio, foto: Birgit Fostervold

Disse tre har et samspill som er uten sidestykke, og det er tydelig at alle tre medlemmene i bandet er like essensielle for den unike sounden de har skapt. Sounden er en blanding mellom jazzmusikere som Miles Davis, tung rockerne Black Sabbath, den legendariske Jimi Hendrix m.fl.

Mot slutten av repertoaret toppet det seg da Brekken gikk ned på første rad i den fullsatte salen, og riffet i vei på bassen foran ivrige publikummere. Hun satt seg endatil ned ved siden av tilskuerne, og dro på det bassgitaren kunne klare.

Hedvig Mollestad trio, foto: Birgit Fostervold

Vel tilbake på scenen byttet gitarist og bassist på å ta grepene for hverandre på respektive instrumenter til publikums store jubel og applaus. Denne musikkopplevelsen går ned i historien til undertegnede som en frydefull, ekstatisk opplevelse, og med publikums tydelige deltakelse var dette noe som sikkert ga mersmak for flere enn meg!

MENNESKER – MUSIKK – MAGI.

Tekst: Camilla Haugen
Foto: Birgit Fostervold

Se flere bilder fra konserten på Canal Streets flickrkonto
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: