På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Into The Wild – fra sjøsprøyt til høye furustammer

Into the Wild er et nytt og spennende bekjentskap for undertegnede, og et navn jeg kommer til å følge med på etter denne kvelden. Allerede fra første tone synger ut i konsertlokalet på Tyholmen denne kvelden, høres noe typisk nordisk i bandets uttrykk. De har nok ikke valgt navnet «Into The Wild» helt ut av det blå, for dette er jazz som lukter av både litt lyng, høye fjell, salt hav, kjøttboller, gress og furu. Og det lukter godt: Dette er unge musikere som låter som om de har flere tiår hver med erfaring – ikke bare i å spille, men i å lytte til sine medmusikanter på scenen. Rett og slett modent.

Into the wild, foto: Siri Knudsen
Foto: Siri Knudsen

Åsmund Solbergs lett «løse», svært lyriske gitarlinjer, som utfoldes fra hans Gibson SG-gitar allerede i åpningsnummeret «One Step at a Time», fletter seg særdeles elegant inn med resten av bandet. Her er ingen overivrig briljering, kun formidling. I likhet med resten av bandet er det tydelig at han rent intuitivt vet hva og når han skal spille – og når han skal holde tilbake. Han minner meg stilmessig om en vellykket blanding av Terje Rypdal, Scott Henderson og Bill Frisell.

Into the wild, foto: Siri Knudsen
Foto: Siri Knudsen

Bassist Tove Brandt og trommis Anton Jonsson sørger for et uanstrengt komp, fra klokketight og småfunky til svaiende sving, til løst, drømmende og atmosfærisk. På «Sagan om DVD-Ringen» tar Tove Brandt frem buen og tar oss med via sin egen komposisjon inn i en gammel eventyrverden, kanskje et sted i de dype svenske skogene?

Staffan Bråsjös vakre pianospill gir meg tidvis assosiasjoner til Esbjörn Svensson - spesielt på de stemningsfulle balladene, som det utrolig vakre avslutningsnummeret «Te», skrevet av trommeslager Anton Jonsson, men her er også noen nikk til Keith Jarrett og Lyle Mays.

Undertegnede er imponert! For en inspirerende åpning på kvelden!

For å sitere Tony Levin:

«It’s not the notes you play, it’s the one left out»

Tekst: Trygve Knudsen
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: