På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Jazzbrønsj med Bluegrass

I dag skinte sola på Poppes plass og ga den rette settingen til dagens Jazzbrønsj med Arendalsbandet «Major Trouble». Major Trouble kjører god gammeldags bluegrass med klær og instrumenter i tidsriktig stil.

Bandmedlemmene er Jonas Major (gitar og vokal), Geir Emanuelsen (banjo og kor), André S. Stenersen (mandolin og kor), Håkon Winge (kontrabass) og Tinker Fløistad (gitar, vokal og kor). 

Major Trouble, foto: Bjørg Fossli

Musikken ga en fin og lett stemning til alle de oppmøtte og det var bare blide fjes og se på alle kanter. De spilte musikk av «The King of Bluegrass», Jimmy Martin og «The Father of Bluegrass», Bill Monroe blant flere andre. Rytmene fenga både voksne, barn og hunder. Det var tilløp til bevegelse til musikken blant publikum når de ba opp til dans med en rask shuffle og flere forbipasserende stoppa opp og ble en stund for å nyte musikken og den gode stemninga.

Major Trouble, foto: Bjørg Fossli

Geir Emanuelsen briljerte med raskt banjospill etter en liten stemming av banjoen ettersom den var mer vant til fjell enn sjø. Han er med i mange ulike bandprosjekter, for eksempel «Bastards Sons of Sam Eyde» og «Thomas F Band» og er en kjent skikkelse i Arendals musikkliv. Tidligere var han med i det kjente bandet «Go Go Gorillas». André Stenersen har også spilt i bandet Solbergsengen i sjangeren visepop.

Major Trouble, foto: Bjørg Fossli

Samspillet i «Major Trouble» var godt og det var tydelig at de trives godt sammen. De begynte å samspillet i 2015 og kan stadig høres på Barrique og andre steder rundt i byen der de skaper en lett og glad stemning med musikken sin. Mottoet deres er «Bluegrass folks usually don't cause problems» og det tror jeg gjerne!

Tekst og bilder: Bjørg Fossli
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: