På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Jazzbrønsj med Tor Flaa's New Orleans combo

Jazzbrønsjen på Poppes plass i dag kunne skilte med noen av de beste musikerne på Sørlandet. De spilte god gammeldags tradisjonell New Orleans jazz og klarte nesten å lure fram sola for de som hadde våga seg ut i regnet i dag. De klarte i hvert fall å få fram smil og glede og litt dansing og skapte en god stemning til tross for våte instrumenter og kalde fingre.

Tor Flaa's New Orleans Combo, foto: Bjørg Fossli

Tor Flaa er en velkjent figur i musikkmiljøet på Sørlandet, og fikk i 2011 kongens fortjenestemedalje i sølv for sitt arbeid for musikken og kulturen i hjembyen Lillesand og området rundt gjennom 40 år. I dag spilte han trompet og sang med sin særegne rå stemme.  Med seg hadde han Arendals egen Dag Jonsson på trombone og vokal, Espen Ellefsen (Lillesand) på trommer, Håkon Huldt-Nystrøm (Lillesand) på kontrabass, Jostein Hetland (Lillesand) på keyboard og Harald Bjørløw (Fevik) på banjo.

Tor Flaa's New Orleans Combo, foto: Bjørg Fossli

Været var ikke på vår side i dag, men Tor lovte at regnet skulle stoppe etter hvert som det kom flere publikummere. De spilte både kjente og ukjente jazzlåter med små anekdoter om kjente gamle jazzmusikere innimellom og klarte etter hvert å jage regnet bort før de tok en liten pause i totida. Det kom dessverre tilbake i fullt monn etter pausen, men de fortsatte tilsynelatende uberørt med godt humør og svingende rytmer til glede for de som var møtt opp. De måtte bare varme fingre og tømme taket noen ganger innimellom alle perlene.

Noen publikummere holdt stand gjennom hele konserten og de fikk en fin opplevelse og mye god musikk. De som satt på Madammen og Strand hadde det tørt og godt og stemninga var på topp der. Folk som gikk forbi måtte smile og bevege seg med musikken, noen stoppa også opp og ble stående en stund før de gikk videre i litt bedre humør.

Tor Flaa's New Orleans Combo, foto: Bjørg Fossli

Dag koste seg litt ekstra da han sang en sang som handla om å høre på og gjøre som trombonisten sier. Alle musikerne imponerte publikum med egne soloer og etterlot ingen tvil om det musikalske nivået. Bassisten dro snittalderen i bandet veldig ned, men absolutt ikke den musikalske kvaliteten.

Tor Flaa's New Orleans Combo, foto: Bjørg Fossli

Tor Flaa avslutta med å takke alle de oppmøtte for god tilbakemelding underveis og han lovte at de kom tilbake neste år og at de da skulle ta med seg sola fra Lillesand. Jeg gleder meg allerede til det!

Tekst og bilder: Bjørg Fossli 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: