På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Knausgård til Canal Street!

En unik begivenhet: Karl Ove Knausgård med broren Yngve og rockebandet Vankel, og Frode Grytten Beat Band! Det blir både bokbad & konsert, Poesi & rock, fredag 28. juli.

 

For vi har rett og slett fått i stand en sjelden anledning:

Bokbad: Forfatterne Karl Ove Knausgård, Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez i samtale med kulturredaktør Karen Kristine Blågestad. Om Litteratur, musikk, band, rock og bøker. For disse tre har musikk vært viktig i oppveksten og i bøkene de skriver. Det blir en utrolig spennende samtale.
Deretter: Konsert med ”Vankel” og ”Frode Grytten Beat Band” !
VANKEL
”Vankel” er rockebandet til brødrene Yngve og Karl Ove Knausgård, og oppfølgerbandet til rockebandet ”Lemen”, - akkurat som det er i Karl Ove Knausgård romanserie ”Min kamp”.
Lemen var et norskspråklig nyveivband startet på nittitallet i Bergen, på levningene av de smått legendariske Kafkatrakterne. Også forfatteren Tore Renberg var med i Lemen, som hadde en svært kort karriere (bare 3 konserter), men gjenoppsto i 2014 i forbindelse med en bokturné med de to. Senere ble Renberg erstattet med vokalist Annlaug Børsheim (som nå er med i Frode Gryttens band)
...
Nå har dette tatt en ny omdreining, og Børsheim er erstattet av vokalist Eirik Vassenden, og navnet er altså VANKEL. Fortsatt norsk, fortsatt rock.
Besetning: Eirik Vassenden (vokal), Knut Olav Homlong (gitar), Yngve Knausgård (gitar), Hans Kristian Mjelva (bass), Karl Ove Knausgård (trommer).
Frode Grytten Beat Band
Frode Grytten Beat Band
Frode Grytten sier selv: ”Dette bandet kom til verda onsdag 15. oktober 2008. Da skulle Frode Grytten, underteikna, eigentleg halde foredrag om beatpoesi og musikk i Bergen. Men, ahhh, kom igjen! Et foredrag? Pingvin-støv! Analysemodeller! Show it, don’t tell it. Det endte med at eg leverte ut to A4-ark før vi spelte ein times konsert. Applaus. Suksess. Sidan har vi heldt fram som meir enn eit illustrert foredrag. Først nytta vi dikt av beatpoetane Ginsberg, O’Hara, Corso, Kerouac. Etterkvart har vi tatt til å bruke meir av eigne tekstar og plukka opp songar vi har eit tett tilhøve til: Velvet Underground, Tom Waits, Talking Heads, Flaming Lips, The Clash, Sharon Van Etten, Bruce Springsteen. Men: Nok preik, ok? Beat! Det skal bli gylne sardiner & avkledde hjernar, det skal bli Amerika med vestlandsbeat. You feel it, the beat in a jazz, real cool jazz. Hør etter på eigen risk!!!”
...
Frode Grytten (vokal), Pedro Carmona Alvarez (vokal, gitar), Annlaug Børsheim (vokal, gitar, fele), Ivar Thormodsæter (trommer), Anders Bitustøyl (bass), Einar Sogstad (tangenter), Michael Barnes (saksofon, fløyte, klarinett)
...
OM forfatterne:
Karl Ove Knausgård (f.1968) er fra Tromøya, Arendal, - og debuterte i 1998 med romanen Ute av verden. For denne boken ble han, som første debutant noensinne, tildelt Kritikerprisen. I 2004 utga han den kritikerroste romanen En tid for alt. For denne mottok han P2-lytternes romanpris og Sørlandets litteraturpris, og boken ble også nominert til Kritikerprisen og Nordisk Råds litteraturpris. En tid for alt ble kåret til en av de 25 beste norske bøkene de siste 25 år av Dagbladet sommeren 2006, og i 2009 ble romanen nominert til den prestisjefylte litterære prisen IMPAC Dublin Literary Award.
Karl Ove Knausgårds tredje roman innebar en enorm litterær satsning, og er en stor bok i mer enn én forstand: Min kamp ble utgitt som seks romaner. For Min kamp. Første bok mottok Knausgård Brageprisen, P2-lytternes romanpris og Sørlandets litteraturpris, og han ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris, Kritikerprisen, Bokhandlerprisen og Ungdommens kritikerpris.
Høsten 2009 ble Min kamp. Første bok kåret til en av tiårets ti beste norske romaner i VG. Morgenbladets lesere kåret Min kamp 1-3 til årets bok 2009. I 2011 ble Knausgård nominert til den prestisjetunge svenske kulturprisen Dagens Nyheters kulturpris. Høsten 2011 utkom Min kamp. Sjette bok. For denne ble Knausgård nominert til Kritikerprisen.
Karl Ove Knausgård har mottatt Gyldendalprisen 2011 for sitt forfatterskap. I 2013 ble Knausgård longlistet til Independent Foreign Fiction Prize for Min kamp. Første bok i Storbritannia og til Believer Book Award i USA for samme roman. I 2014 ble Knausgård shortlistet til Independent Foreign Fiction Prize i Storbritannia og til Best Translated Book Awards i USA for romanen Min kamp. Andre bok. Han ble også shortlisted til IMPAC Dublin Literary Award i Storbritannia for Min kamp. Første bok. Han ble også langlistet til IMPAC Dublin Literary Award for Min kamp. Andre bok. I 2015 ble Karl Ove Knausgård tildelt den anerkjente tyske avisen Die Welts litteraturpris for hele sitt forfatterskap. Han mottok også den italienske Malaparte-prisen 2015 og Wall Street Journal's 2015 Innovator Award for Literature.
....
Frode Grytten (1960) er en nynorsk forfatter og journalist. Han er født i Bergen og vokste opp i Odda, og tar i sine bøker ofte utgangspunkt i miljøet i Odda. Senere studerte han i Bergen, og har siden bodd der.
1999 kom kollektivromanen Bikubesong som har handlingen lagt til Odda. Som før
henviser her den musikkinteresserte forfatteren ofte til moderne rocketekster. Også som teaterstykke har Bikubesong gjort stor lykke, først satt opp ved Det Norske Teatret i 2003. Novellesamlingen Popsongar (2001) inneholder 24 korte fortellinger, som alle har tilknytning til kjente poplåter. Samlingen Rom ved havet, rom i byen (2007) inneholder ti fortellinger inspirert av ti malerier av den amerikanske maleren og grafikeren Edward Hopper.For romanen Bikubesong fikk han Brageprisen i 1999 og ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Bikubesong er oversatt til flere språk. I tillegg er det laget et teaterstykke på grunnlag av boka. I 2006 ble han tildelt Rivertonprisen for Flytande bjørn.
....
Pedro Carmona-Alvarez er født i 1972 i La Serena, Chile, og som tiåring flyktet han med familien til Argentina på grunn av farens politiske virksomhet i hjemlandet. Senere kom familien til Norge, og bosatte seg på Kolbotn utenfor Oslo. Nå er Pedro Carmona-Alvarez bosatt i Suldal. Med debutsamlingen Helter (1997) ga han et vitalt tilskudd til norsk poesi. Siden debuten har han utgitt ytterligere to diktsamlinger, tre romaner og en essaysamling. Han har dessuten vært redaktør for Cappelen Damms debutantantologi Signaler og for Verden finnes ikke på kartet, en antologi med gjendiktninger av internasjonal samtidspoesi (med Gunnar Wærness). Carmona-Alvarez har mottatt en rekke priser, senest P2-lytternes romanpris 2012. Han er også musiker i flere band, som Sister Sonny og Moon Pedro & the New Farm Street Orchestra, - i tillegg til Frode Grytten Beat Band.
Andre romaner av forfatteren er bl.a Rust (2009), Og været skiftet og det ble sommer og så videre.. (2012), og Bergen Ungdomsteater (2016).

 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: