På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Magisk musikk-samtale på Merdø!

Bjørn Eidsvågs karriere strekker seg tilbake det tidlige 70-tall, og hans konsert på den idylliske øya Merdø onsdag ettermiddag, viste hvorfor han er en av de mest anerkjente, og mestselgende artister i Norges land.

BJørn Eidsvåg på Merdø, foto: Niklas Mørkland
Foto: Niklas Mørkland

På øya skapte Eidsvåg en idyllisk stund i solen for de mange hundre menneskene som hadde møtt opp for å høre hans låter. I glitrende sol fra sjøen satte han stemningen med sangen «Vertigo» fra albumet ‘Alt du vil ha’ (1990).

Hans dyktige bandbesetning besto av David Wallumrød på keyboard, Bjørn Holm på bass, Anders Engen på trommer, og sist, men ikke minst, gitarist Kjetil Steensnæs – som for øvrig også er en del av trioen Darling West, som er å se på Canal Streets hovedscene torsdag 27. juli.

Bjørn Eidsvåg turnerer hyppig rundt i Norges land, og endelig kom turen til ferieparadiset Merdø. Alle som tok turen dit fikk en musikk-«samtale» med artisten Bjørn Eidsvåg som de sent vil glemme. Eidsvåg hadde en kontakt med publikum som opplevdes som svært åpen, og stemningen som senket seg over den historiske uthavnen, kan kun bli beskrevet som lun, ladet og levende.

Bjørn Eidsvåg på Merdø, foto: May Elin Aunli
Foto: May Elin Aunli

Eidsvåg har i sine tekster og sine fremføringer et ønske om å kommunisere med publikum. I 2010 fikk han tekstforfatterfondets ærespris, og dette ga gjenlyd i fremføringen også på Merdø. Konserten som var ‘unplugged’ ga tydelige gåsehudsopplevelser på flere av sangene, og folkehavet nynnet med på sangene i skjærgården. Med store hits som «Shalala», «Skyfri himmel» og «Bare ein mann» fikk han hele menneskehavet til å kore seg i sørlandsk harmoni.

Bjørn Eidsvåg på Merdø, foto: May Elin Aunli
Foto: May Elin Aunli

Med sangen «På leit» fortalte artisten til publikum at da han skrev den var han sjokkert over seg selv og hvor lite han visste etter at han var ferdig med å studere teologi. Eller som gitaristen i Eidsvågs band Kjetil Steensnæs ga en artist sitt syn på musikk i et intervju med Romerikes Blad: «Det er nerven i musikken og opplevelsen vi hele tiden jakter på. Storheten ligger i de øyeblikkene det oppstår noe magisk.»

Publikum ga fortjent en stående applaus på slutten etter at Eidsvåg leverte flere hitlåter. Det virket som om Bjørn Eidsvåg fant noe av det han var «på leit» etter, nemlig evnen til å trollbinde mennesker med teksten og musikken sin.

Rett og slett magisk.

Tekst: Camilla Haugen

Se flere bilder på Canal Street sin flickr.
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: