På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Mangfold, humør og musikkglede i byen

For en festival det har vært i år! Alle inntrykka fyller kroppen og hodet og truer med å ligge der og varme oss hele høsten og vinteren. Avslutningsparaden i dag gjennom byen var en god oppsummering av den gleden, mangfoldet og livet som har vært i byen de siste dagene og fortsatt er her.

Street Parade lørdag 2017, foto: Bjørg Fossli
Foto: Bjørg Fossli

Dag Jonsson starta paraden igjen på Torvet i kjent stil og med stor bravur i flott vær og med godt oppmøte, både av musikere og publikum. Deltakerne kommer fra hele Sørlandet i tillegg til at det kommer en del fra andre deler av landet og andre land som stadig kommer tilbake for å være med på Canal Street år etter år. Dag snakket varmt om musikerne og hvordan de øver sammen for å spille best mulig under paraden. Han påpekte flere ganger at de alltid trenger flere musikere. Uansett hvilket instrument du spiller, er det bare å hive seg med neste år. De som er med får en gratisbillett til en av konsertene i Canal Street og de får oppleve en glede og et samhold med alle slags typer musikere en gang i året.

Streetparade, foto: Mariel Dæhlin Johnsson
Foto: Mariel Dæhlin Johnsson

Folk blir ikke lei av de samme gode låtene og det svinger noe vanvittig. De ble gladelig med i sangene og stod og gikk rundt musikantene med breie smil. Etter hvert som paraden gikk videre nedover i byen ble gatene fylt opp av glade og syngende mennesker som filma og tok bilder av sine kjære og andre i paraden.  Nok en gang kommanderte Dag folk på utestedene om å være med å synge og de var heller ikke nå harde å be. Etter en stopp i Pollen gikk paraden videre ned langbrygga og der nede stoppa den opp en stund igjen.

Jeg koste meg med å ta bilder av glade mennesker mens jeg dansa nedover langs vannet da en mann snudde seg og så på meg med både glede og alvor i blikket. Jeg tok et bilde av han og han vinka meg bort til seg. «Jobber du for festivalen?», sa han. Jeg kunne bekrefte det og skjønte at han hadde noe på hjertet. Gjennom musikken spurte han meg om jeg visste noe om Arne Myrdahl. Det tok litt tid før jeg oppfatta helt hva han snakka om på grunn av all lyden rundt oss, men da han sa litt mer skjønte jeg det. «For 25 år siden var det to mørke unger som ble holdt opp ned over vannet i Pollen og dyppa ned av folka hans og nå, nå har vi dette», sa han og pekte på paraden og alle de glade og fargerike menneskene av diverse nasjonaliteter. Jeg kunne bekrefte at jeg huska Arne Myrdahl godt og at jeg stod sammen med 10000 andre med ryggen til han på Youngstorget i Oslo og hoppa i protest. Han kunne fortelle at han på den tida var leder av SOS rasisme i byen her. Vi kunne bare konstatere sammen at Arendal heldigvis har forandra seg, men at det fortsatt ulmer her og der. Canal Street er en av de fantastiske arenaene som holder glørne i sjakk og positiviteten, gleden og mangfoldet levende. Her spiller paraden en stor og viktig rolle. Den er gratis, inkluderende, fargerik og positiv og gir byen liv og glede. Den markerer start og avslutning på vår fantastiske festival. Noen av stedene der paraden stoppa opp var det umulig for folk å komme videre, men de tok det med godt humør og ble med på festen til det ble mulig å komme forbi igjen. Det så ut til at de gikk videre med et breiere smil og litt lettere skritt.

Street Parade lørdag 2017, foto: Bjørg Fossli
Foto: Bjørg Fossli

Når paraden kom fram til Poppes plass var det helt stappfullt av folk i alle retninger og der nede ble showet avslutta med en flott og komplisert trompetsolo i melodien «Just a closer look» av Petter Katterås. De andre trompetistene fulgte opp med det som var en god oppsummering av festivalen vår, musikkglede, mangfold, humor og samspill med noen små ubetydelige utfordringer underveis. Helt til slutt var det allsang med «When the Saints». 

Tekst: Bjørg F.

Se flere bilder på Canal Streets flickrkonto!
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: