På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Midnight Choir og Darling West

Årets definitive comeback og årets virkelig "gjennombrudd" i et og samme slipp. Fantastisk rock, countryrock, americana og country. Midnight Choir gjenforent etter 12 år! Darling West stadig vekk på en radiokanal nær deg denne høsten. Vi gir deg begge på Canal Streets hovedscene 2017

Midnight Choir 
Gjenforent etter 12 års pause. To utsolgte Rockefeller i mars solgte ut på rekordtid! Sommeren 2016 har de gjort noe få utvalgte Festivaler, der iblant Øyafestivalen, VG ga Øyakonserten terningkast 6. 

Midnight Choir (med navnet tatt fra Leonard Cohen-låta Like a bird on wire) som består av Paal Flaata (vokal), Atle Byström (gitar) og Ron Olsen (bass), debuterte med en selvtitulert plate i 1994. I 1999 fikk de Spellemannprisen for klassikeren «Amsterdam Stranded» (1998) som ofte trekkes frem som ett av 90-tallets beste norske album. I samme periode gjorde de stor suksess ikke bare på hjemtrakter, men også ute i Europa som var uvanlig på den tiden.


Både «Midnight Choir» (1995), «Olsen’s Lot» (1996), «Amsterdam Stranded» (1998), samt «Unsong Heroine» (2000) og «Waiting For The Bricks To Fall» (2003) ble spilt inn i utlandet og kom høyt på VG-lista topp 40 – de siste på topp tre. «Unsong Heroine» ble kåra til ukas album av The Sunday Times. Flaatas karakteristiske og sterke stemme sto perfekt til uttrykket. På flere album hadde de Chris Eckman fra amerikanske The Walkabouts som produsent og bidragsyter. Og mye av den europeiske populariteten kom nettopp av turneer sammen med dem, og Richard Thompson og Beth Gibbons fra Portishead. Smått dystre, vakre og svært melodiøse låter, som lente seg trygt på amerikanske tradisjoner, ble et forvarsel om den internasjonale orienteringen som senere kom i norsk rock.

Både Flaata og Byström, under artistnavnet Al DeLoner, har gitt ut soloplater, men det er ikke tvil om at sulten har vært stor hos publikum for å få oppleve Midnight Choir igjen etter at de ble oppløst i 2004. 12 år senere er de heldigvis tilbake. I anledning Rockefellers 30-årsjubileum i mars gjorde bandet to eksklusive og helt utsolgte gjenforeningskonserter på Rockefeller. Etter dette gjestet bandet en rekke festivaler i sommer og avsluttet nylig festivalsesongen som første band ut på Øyafestivalens siste dag, til intet mindre enn terning kast seks fra VG og ingressen «Du vet det er Øya-lørdag når voksne menn gråter midt på formiddagen».

Darling West
Darling West hadde så vidt rukket å børste støvet av Spellemann-nominasjonen de fikk for deres debutalbum fra 2014, før de gikk i gang med å skrive oppfølgeralbumet «Vinyl and a Heartache» som ble sluppet på Vestkyst Records i august 2016.

Bandet består av Mari Sandvær Kreken, Tor Egil Kreken og Kjetil Steensnæs. Ekteparet Kreken spiller ikke bare sammen hjemme i sin egen stue, men er også å finne på veien og i studio med artister som Marit Larsen, Odd Nordstoga og Stein Torleif Bjella, mens Steensnæs er å finne bak gitarene når Bjørn Eidsvåg og Ingebjørg Bratland reiser ut på tur.

Det er derimot når trioen kommer sammen den virkelige magien oppstår. Da produserer de låter som passer like godt inn i de folksomme gatene i Nashville, på de solfylte fjelltoppene i Hollywood Hills, og de regntunge bygdene rundt omkring i Norge. Countrymusikken er et amerikansk fenomen, men som nå er omfavnet av de fleste generasjoner over hele verden. Darling West har perfeksjonert uttrykket sitt siden sist, og rent musikalsk ligger de tett opp til samtidige artister som Sam Outlaw, Gillian Welch, Kacey Musgraves, Ryan Adams og Jason Isbell, mens ånden til Gram Parsons og Emmylou Harris hele tiden våker varsomt over dem.

 

«Vinyl and a Heartache» er produsert av Even Ormestad, som i tillegg til å spille i Jaga jazzist og A-Ha, har bygget seg opp et godt rykte som produsent. På CV-en har har han blant annet plater med Jonas Alaska, Daniel Kvammen og Thom Hell bak seg. Skiva låter autentisk, tidsriktig og retro på samme tid, mens låtene veksler mellom å by opp til dans og pleie din hjertesorg.
Nå er de ute med nytt album "Vinyl and a Heartache" også denne gangen til strålende kritikker. Dagbladet trillet terningkast 6!Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: