På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Musikk, moro og bading i sola i Arendal gjestehavn!

Bystranda var dagens lokale for BarneStreet. Området vrimlet av besøkende i alle aldre, både i vann og på land. Sola steikte og stemningen var på topp!

Barna utnyttet flittig aktivitetene, også de som var der i regi av Den Fantastiske Barnekunstfestivalen. De hadde stilt opp med en vev som var flere lange tråder festet til et tre, med vevetråder som var laget av tykke, lilla filler. Det var også tre ulike gjenstander der barna kunne leke med lyd og sine egne stemmer. De hviska til hverandre gjennom et langt gummirør, og snakka i en gammeldags telefon eller store papprør ned i en boks, der stemmene kom ut av store høyttalere.

BarneStreets egne aktiviteter inkluderte tegning, både på ark og kropp, lek med leire og båtrace med egenlagde småbåter. Snart kunne man se fargerike barn overalt, og det var ivrige fjes bøyd over alle de forskjellige bordene, baljene og rennene. Ble man varm var det bare å hoppe uti, uansett om du foretrakk klor eller salt i vannet. Den lille stranda og det store bassenget var like fullstappa med folk.

Nutopia, foto: Niklas Mørkland
Foto: Niklas Mørkland

Så var det tid for musikk. Denne gangen var det norske bandet Nutopia som sto for tur. De reiser rundt i hele verden for inspirasjon. Vi fikk låter basert på musikk fra India og fra «ørkenen» som de sa, heftig sigøynermusikk og mye mer. Instrumentene passet imaget, med eksotiske tegninger og flotte farger. I tillegg fortalte gitarist Michael Krumins at alle bandmedlemmene brukte instrumenter som delvis inneholdt dyr! Fiolinbuen hadde selvfølgelig hestehår, plekteret var tånegl fra elefant, basstrengene var sauetarmer og trommeskinnet var fiskeskinn. Og kreativiteten stoppet ikke der. Rytmeinstrumentet som trommisen hadde rundt foten var visstnok nøtter åtte aper hadde kastet på ham. Og den kunstferdige spiralen som hang ned langs en stang var en oppklippet cymbal. De som hadde kommet for å overvære konserten lot seg villig fenge. Barn og voksne lyttet, vugget og danset til de lekne tonene. Det var en stemningsfull konsert der på brygga.

Barnestreet 2017, foto: Bjørg Fossli
Foto: Bjørg Fossli

Alt i alt var det en herlig dag i sola. Bare fornøyde smil å se overalt, på både barn, voksne og dyr.

I morgen stiller vi med BarneStreet til vanlig tid, men på grunn av fare for regn er det flytta innendørs. Dere finner oss i Bankgården klokka 12:00. Her er det fint å oppholde seg for alle, og vi lover nok en gang aktiviteter, lek, moro og musikk.

Tekst: Mona K. Fossli

Bilder fra badepartyet finner du på Canal Street sin flickr!
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: