På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Petter Wettre med sitt drømmelag

- Å, dette elsker jeg! Som å være tilbake på Club 7 på 80-tallet! - utbryter hun som sitter ved siden av meg i det Petter Wettre åpner sitt show på Canal Streets siste festivaldag. Høyt tempo og fullt trøkk begeistret publikum, som igjen fylte opp hele salen på Tyholmen hotell. Regnværet hadde gitt seg, det tekniske var på plass, og en drøy time med herlig jazz kunne starte.

Petter Wettre og Jason Rebello, foto: Birgit Fostervold
Foto: Birgit Fostervold

Wettre har rett og slett plukket jazzartister fra øverste hylle og satt sammen en kvartett av internasjonalt format; Dejan Terzic på trommer, Jason Rebello på piano og Daniel Franck på bass (nei, ikke han på snowboard!). Trommisen er professor i jazztrommer ved universitetet i Bern, pianisten har spilt med Sting i mange år, og den svenske bassisten har herjet ulike jazzscener, spesielt i Danmark. Petter Wettre var sjefen på saksofon. Musikerne var utrolig dyktige, og de byttet på å briljere fra scenen.

Dejan Terzic, foto: Birgit Fostervold
Foto: Birgit Fostervold

Kvartetten spilte mye av Wettres komposisjoner, også noe fra Rebellos materiale. For oss som har vært på flere av Wettres konserter før, kan denne sies å være av den utadvendte og tilgjengelige sorten. Publikum var med fra første tone, og det så ut som om hele kvartetten på scene også storkoste seg.

Petter Wettre kvartett, foto: Birgit Fostervold
Foto: Birgit Fostervold

Hun ved siden av hadde i løpet av konserten lagt ut følgende melding på Facebook: "Noe av det beste!" (Og fire smilefjes.)

Hilsen Hanne

Se flere bilder fra konserten på Canal Street sin flickrkonto!
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: