På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Pollenkonserten - heidundrende avslutningsshow

Det regnet som om himmelens sluser skulle ha åpnet seg lørdag ettermiddag i Pollen. Til tross for været var det mange mennesker som hadde tatt turen for å nyte noen av de siste konsertene Canal Street hadde å by på. Foran scenen ved åpningen av konserten hadde blant annet eldre og yngre publikummere stimlet sammen for å høre på og nyte musikken. Flere unge voksne og barn fikk høre sine idoler, og siste festivaldag ble avsluttet i super stil!

NINV

NINV, foto: Siri Knudsen
Foto: Siri Knudsen

NINV møter publikum med en stemme som imponerer, hun forteller historiene bak sangene sine, og tekstene er dype. Hun forteller om de som ikke kan forsvare seg selv, og om de som kan stille opp for dem. Hun ser til å begynne med ut som en uskyldig jente, som er forsiktig og smyger seg over scenen. Men når hun begynner å synge er stemmeregisteret hennes meget imponerende, der hun starter i de dypeste daler og tonene etter hvert går mot de høyeste fjell. Dette er nok ei dame vi kan regne med å høre mye bra og mer fra i årene som kommer. Knallbra!

JOHNNY B

Johnny B, foto: Siri Knudsen
Foto: Siri Knudsen

JOHNNY B er en samling med musikere fra Grimstad og Oslo som har dannet et coverband. De sto på den flytende scenen, og skapte stemning med sitt utvalg av poplåter fra artister som U2, Bruce Springsteen, Travis, Pink Floyd m.fl. De underholdt publikum med sin lette, uformelle stil, og til tross for regnet, koste folk seg rundt de mange gatehjørner. Bandet består av Erik Sandberg, vokal og gitar, Tor Øystein Osa Michalsen, gitar og vokal, John Inge Knudsen, på gitar, Thorbjørn Knudsen på bass, Atle Forsetlund Sandberg på trommer, og Hans Petter Klemmetsen på gitar.

UNGE FERRARI

Unge Ferrari, foto: Siri Knudsen
Foto: Siri Knudsen

Unge Ferrari entrer scenen raskt, og kjører i gang med sin fremføring omtrent som en liten snerten racerbil. Alle ungdommene vet godt hvem denne artisten er. I 2015 ble han kåret til «årets nykommer» under P3 Gull. Han beklaget at Arif ikke kunne være tilstede, og de kunne fremført noen av hitene fra albumet «HighEnd/Asfalt» (Arifs album). Med låta «Du fortjener å være alene nå» får Unge Ferrari de unge voksne foran scenen til å synge med seg. Flere og flere trekker nærmere scenen da været letter litt og sola gløtter til. Unge Ferrari presenterer en rekke nye låter for tilhørerskaren sin, og ungdommene danser inn resten av kvelden.

ARY

ARY, foto: Espen Wang Johannesen
Foto: Espen Wang Johannesen

ARY er den mest lovende, nye artisten i Norge i år, og ble kåret av musikkmagasinet GAFFA til den viktigste, nye, unge artisten i 2016. Og det er liten tvil om hennes talent. Når den nette unge jenta begynner å synge, får man frysninger med en gang. Stilen går i elektrisk pop med myke vokal toner, og hun skaper god stemning i det halvkalde, våte været. Det blir en slags «chill» følelse over hele plassen når ARY fremfører den ene sterke låta etter den andre. Det er bare herlig når hun fremfører låta «I’m already there», og budskapet sier at joda, det stemmer, hun er allerede der.

Krissy Matthews

Det så sannelig ut til at 24-årige norskengelske Krissy Matthews var svært så komfortabel med å spille på Boy Leslie, den nydelige engelske seiltråleren fra 1911. Både Boy Leslie og Krissy har vært med oss under hele CS-uka, og når det gjelder Chrissy og bandet har de blant annet vært helt vilt bra innslag på jamsessions.

Krissy Matthews, foto: Espen Wang Johannesen
Foto: Espen Wang Johannesen

Vi har fått med oss at denne 24-åringen liker «gammel» musikk, men her er det ingenting som går på repeat. Alt tilføres noe nytt med Krissy og hans fabelaktige medspillere på bass og slagverk. Krissy selv er gitarist, og hvilken gitarist! Det er bare å lene seg tilbake og nyte synet og lyden av en hoppende Krissy som briljerer – dersom en klarer å stå i ro selv, vel å merke. Som vokalist har han stor spenst i stemmen - vokalen hans veksler mellom å være rå og rocka til crispy og full av feelings.

Krissy Matthews, foto: Espen Wang Johannesen
Foto: Espen Wang Johannesen

Særlig når Krissy og bandet entrer skuta for andre gang denne kvelden er det tendenser til take-off blant publikum. Kanskje fordi de har fått litt mer i glasset – eller kanskje rett og slett fordi det er umulig å være sammen med denne unge artisten over lengre tid uten å la seg rive med. Krissy synger: «Wild thing. You're such a wild thing». Ja, det er du, Krissy, you're such a wild thing, og takk for at du har vært nettopp det gjennom hele CS-uka vår!

Paperboys

Hvis du lurte på hvor ungdommene var denne kvelden, så er svaret at de var HER. På Kanalplassen, foran scenen som snart skulle inntas av Paperboys. Kveldens herlige oppkomme av en konferansier, Therese Alvseike, var med på å løfte de allerede skyhøye forventingene som lå i lufta over plassen, og Paperboys var definitivt på helt rett sted til helt rett tid. Kanalplassen sydet av folk, særlig ungdommer – dette var fett!

Paperboys, foto: Niklas Mørkland
Foto: Niklas Mørkland

Paperboys spiller en musikk det er helt umulig å stå stille til, her er det bare å putte mobilen i lomma og få henda i været. DJ Ole Alexander «Pope Dawg» og Vinni gir oss i grunnen ikke noe valg. Disse karene kommuniserer godt med sitt publikum, for å si det slik - det er det ingen tvil om. Det som er litt spesielt med denne rappeduoen, er vel kanskje at også den godt voksne del av befolkninga har fått opp øynene – unnskyld, ørene, selvsagt – for dem, gjennom Vinnis deltakelse i «Hver gang vi møtes».

Paperboys, foto: Mona Hauglid
Foto: Mona Hauglid

Regnet kom kl 2055, men det kimset vi bare av. Paperboys var fullstendig vanntette, og publikum ristet bare regnet ut av håret og tok imot det som kom! Det hørtes ut som hele Pollen sang med da gutta avslutta med «God morgen, Norge», som de, som Vinni sier, har «stjælt fra noen andre». Samma det, vel – for da slutta det til og med å regne over Kanalplassen!

Tekst: Camilla H. & Torunn Charlotte
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: