På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

The Arcane Brothers – energisk og fengende

Sakrale kirkeorgeltoner introduserer The Arcane Brothers idet de kjører i gang idet kveldsmørket har senket seg over Tyholmen. Et sekunds pause, så eksploderer det hele i et heftig gitarriff, og stemningen er satt: Gitarist Kjetil Grande (Grande, Thom Hell, mf.l.) og trommeslager Arne K.Mathisen (Heroes & Zeros) har dannet band og leverer melodisk, uptempo, catchy rock. Denne kvelden har de også med seg Lars «Lassie» Tofte på bass, og sammen får de både hode og føtter hos publikum i salen til å vippe iherdig opp og ned i takt.

Arcane Brothers, foto: Siri Knudsen
Foto: Siri Knudsen

Første låt ikveld er en typisk «power trio»-låt med heftige, heavy gitarriff fra Grandes Gibson Les Paul-gitar. Her er det «flatt jern»! 

Arcane Brothers, foto: Siri Knudsen
Foto: Siri Knudsen

Åpningsriffet på «The Future» er uimotståelig og nesten i Paul McCartney-land, men vokal og melodilinje minner mer om Sondre Lerche. Det funker som bare det. Vokalen leveres i store trekk unisont, men i form av over/underoktav, så også denne føles full av trøkk. Måten de formidler det hele på gjør at man nesten ser for seg musikkvideoer i hodet – fortrinnsvis fra 90-tallet? Tøft!!

Arcane Brothers, foto: Siri Knudsen
Foto: Siri Knudsen

På låta «Maraton» blir bandet supplert med trommis Gunnar Sæter fra Marthe Wulffs band, for anledningen på tamburin!

Bandet er innom både lettere poplåter og smektende ballader med 50-talls-vibb. Dette låter som starten på et veldig spennende samarbeid. Ser frem til fortsettelsen!

Tekst: Trygve Knudsen 
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: