På festivalkontoret
(Poppes plass)


Via TicketCo:
canalstreet.ticketco.no


hashtag #csarendal

Talentscenens andre dag

I dag kunne man se de fire siste bidragene til Talentscenen 2017 på Tyholmen Clarion Hotel. Sjøgress, Simpelthen, August Stubø Kvintett og Ruben Pettersen viste like høy kvalitet som gårsdagens deltakere, og også i dag var det stor variasjon innen sjangre.

Sjøgress

Først ut i dag var post rock-bandet Sjøgress fra Grimstad. Bandets medlemmer er Julian Flaaten på trommer, Tinus Øen på gitar og vokal, Lars Aaberge på gitar og Tobias Thune på bass og vokal. I tillegg til å være post rock er musikken deres også påvirket av metal-sjangeren. Noe som ga stilen deres et unikt og personlig preg. De var dyktige musikere og det var tydelig at de koste seg på scenen. 

Sjøgress, foto: Mariel Dæhlin Johnsson
Foto: Mariel Dæhlin Johnsson

Simpelthen

Simpelthen var de neste på programmet. De er en kvartett som spiller musikk komponert av Oscar Andreas Haug. Haug henter inspirasjonen sin fra lyrisk jazz og folkemusikk. Han spiller også trompet i kvartetten. Ellers består ensemblet av Håkon Huldt-Nystrøm på bass, Johannes Rønning på piano/keys og Tobias Rønnevig på trommer. Musikken deres skapte en fin, var stemning. En stemning som bare ble forsterket av musikernes herlige sjarmerende vesen.

Simpelthen, foto: Mona Hauglid
Foto: Mona Hauglid

August Stubø Kvintett

Fem musikere som studerer rytmisk musikk ved UiA utgjør August Stubø Kvintett, som var dagens tredje innslag. Musikken deres er egenkomponert og tar utgangspunkt i den europeiske jazztradisjonen. De henter inspirasjon fra blant andre Pat Methany, Gilad Hekselman og Jan Gunnar Hoff. Spillegleden deres smitta av på publikum, og særlig den samiskinspirerte åpningslåta var flott å høre på. I kvintetten spiller August Stubø gitar, John Rune Jakobsen saksofon, Bendik Pedersen piano, Håkon Sakseide bass og Martin Bremnes trommer. 

August Stubø Kvintett, foto: Mona Hauglid
Foto: Mona Hauglid

Ruben Pettersen

Hiphop-artisten Ruben Pettersen fra Arendal avsluttet dagens show. Han har flere konserter bak seg gjennom fire år og har varmet opp for flere store artister.  De fengende låtene hans inneholder sterke tekster som mange kan og vil kjenne seg igjen i. Dette formidler Ruben med en stor sans for underholdning. Inspirasjonen kommer fra bland annet Jaa9 og OnklP og Cezinando, noe en lett ser på stilen hans.  Han har en utstråling som lett engasjerer publikum, og helt fra starten hadde han fans helt foran scenen.

Ruben Pettersen, foto: Mariel Dæhlin Johnsson
Foto: Mariel Dæhlin Johnsson

Juryen får en tøff jobb!

Nå som alle de flinke deltagerne har fått vist fra seg sin beste side gjenstår det bare å se hvem juryen velger! Juryen består av Ole Kelly Kvamme, Egil Ødegård og Liv Stoveland Woie. Ole Kelly Kvamme er en godt kjent allround bassist i Arendal, Egil Ødegård er gitarist og gitarlærer på kulturskolen og Liv Stoveland Woie er jazzartist og lærer på musikklinja på Dahlske Videregående Skole. Den heldige vinneren blir annonsert i Pollen klokka 17:00 i morgen, og premien blir å få spille musikken sin på en større scene neste år.

Tekst: Inger K. Fossli

Se flere bilder fra Talentscenen på Canal Street sin flickr.
Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Navn:  
Epost: